Van Basten vernietigend over 'amateurs' Feyenoord: 'Niet één doet bij Ajax mee'

Van Basten vernietigend over 'amateurs' Feyenoord: 'Niet één doet bij Ajax mee'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 20:28zo 20-09-2020 om 20:28

Marco van Basten verwacht een eenzijdige titelrace in de Eredivisie dit seizoen. Feyenoord komt volgens de analist van Ziggo Sport niet eens in de buurt van Ajax.

"Ik zat eerst Feyenoord te kijken en daarna Ajax... Het is een andere wereld. Er mag niet één speler van Feyenoord bij Ajax meedoen", stelt Van Basten bij Rondo. "Ik vind het echt jammer, want de competitie is leuker als Feyenoord en PSV meedoen. Maar het is zo'n groot verschil. Het lijkt wel amateurs en professionals."

Ruud Gullit is het eens met Van Basten. "Bij Feyenoord konden ze elkaar gewoon niet vinden. Twee, drie passes achter elkaar lukten niet. Op een gegeven moment ging Dick Advocaat er gewoon bij zitten. Zo van: wat gebeurt? En dan moeten ze die wedstrijd (tegen FC Twente, red.) nog winnen ook, hè. Ongelooflijk."

Het slotoffensief van Feyenoord, waarin Steven Berghuis en Luciano Narsingh grote kans om zeep hielpen, maakte Van Basten nog geïrriteerder. "Als er echt noodzaak is, kun je dus in één keer wel in vijf minuten vier kansen creëren? Wat mis je dan in de mentaliteit van die negentig minuten? PSV idem dito. Dat is toch vreemd. Dát is het verschil met een topclub."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Van Basten gelijk?

(4899 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws