'Koeman heeft helder plan en duwt Barcelona-slachtoffer Puig richting Ajax'

'Koeman heeft helder plan en duwt Barcelona-slachtoffer Puig richting Ajax'

21-09-2020 09:00 Laatste update: 09:15
125

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman hoopt op een transfer van Riqui Puig naar Ajax. Althans, dat meldt Mundo Deportivo maandagochtend. Puig kreeg afgelopen week te horen dat hij op huurbasis mag vertrekken.

Koeman kan Puig onvoldoende speelminuten garanderen in de hoofdmacht van Barça. Omdat de talentvolle middenvelder (21) het tweede team is ontgroeid, ligt een huurperiode bij een Spaanse club voor de hand. Koeman heeft echter een andere club in gedachten: Ajax.

Een jaartje Amsterdam zou volgens Koeman én de directie van Barcelona een 'mooie kans' zijn voor Puig, schrijft MD. In Camp Nou vreest men dat het moeilijk wordt om een geschikte club te vinden voor de specifieke kwaliteiten van Puig. Ajax kan wél op goedkeuring rekenen.

Voorlopig ligt er nog geen Ajax-aanbieding op tafel. De Amsterdamse club werd het afgelopen jaar meerdere keren gelinkt aan Puig, maar die zag niets in een vertrek bij Barça. Ook nu zou hij van geen wijken willen weten. Puig wil het ongelijk van Koeman bewijzen, aldus SPORT zondagavond.

No Poll