'Suárez 'speelt vals' tijdens taalexamen: Italiaanse politie begint onderzoek'

'Suárez 'speelt vals' tijdens taalexamen: Italiaanse politie begint onderzoek'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 12:10di 22-09-2020 om 12:10

Luis Suárez dacht afgelopen donderdag zijn Italiaanse taaltest gehaald te hebben, maar de FC Barcelona-spits heeft bij het afnemen van het examen valsgespeeld. Suárez slaagde met vlag en wimpel, maar dat kwam omdat hij de antwoorden van tevoren al wist.

Dat melden verschillende Italiaanse media, die in het bezit zijn van een brief van de Universiteit van Perugia. Daar nam Suárez zijn taalexamen af. De Uruguayaanse spits leek lang op weg naar Juventus, maar aangezien de Italiaanse club maar een beperkt aantal niet-EU-spelers in de selectie mag opnemen, moest Suárez een Italiaans paspoort aanvragen. Om deze te bemachtigen, moest de spits een taalexamen ondergaan.

De Italiaanse politie onderzoekt ondertussen of Suárez daadwerkelijk heeft 'valsgespeeld' bij zijn Italiaanse taalexamen. De vragen zouden voor het examen namelijk al gedeeld zijn met de Barcelona-spits.

Eerder kwam al naar buiten dat het in orde maken van het Italiaanse paspoort langer zou duren dan verwacht, waarna De Oude Dame doorschakelde naar Atlético Madrid-spits Álvaro Morata. Verwacht wordt dat de transfer van de Spaanse spits snel officieel gemaakt gaat worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws