'Wordt vanuit gegaan dat mensen besmet worden in stadions, moet ik nog maar zien'

'Wordt vanuit gegaan dat mensen besmet worden in stadions, moet ik nog maar zien'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 12:26do 24-09-2020 om 12:26

Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, wil op een wetenschappelijke manier aantonen of voetbalwedstrijden een mogelijke brandhaard aan coronabesmettingen kunnen zijn. Van Eijck wil met het onderzoek aantonen dat het bezoeken van voetbalwedstrijden veilig kan in coronatijden.

"Voetbalwedstrijden zijn gevaarlijk, daar kun je besmet worden. Daar wordt nu voortdurend vanuit gegaan en over gespeculeerd. Wij willen dat op een wetenschappelijke manier aantonen", geeft Van Eijck aan in gesprek met de NOS. Hij wil in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum, de gemeente Rotterdam, GGD Rotterdam-Rijnmond, de TU Delft en de universiteit van Wageningen aantonen dat het bezoeken van voetbalwedstrijden veilig kan en niet tot meer coronabesmettingen leidt.

"Laat duidelijk zijn, het ultieme doel is een vol stadion", aldus Van Eijck. "Maar nog veel belangrijker is om te weten of grote evenementen besmettingshaarden zijn. Wetenschappelijk gezien wordt ervan uitgegaan dat mensen besmet worden in de stadions. Dat moet ik nog maar zien."

Tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente ging het op meerdere momenten mis op de tribunes en hielden de fans zich niet aan de coronamaatregelen. "Dick Advocaat is ontzettend begripvol voor alle maatregelen die we hebben genomen", geeft Van Eijck aan. "Dat zijn best veel en strenge maatregelen. Maar hij is ook een groot liefhebber van emotie. Wij willen laten zien dat het op een veilige manier kan. Als dat niet zo is, dan komt dat ook uit het onderzoek. Een lege Kuip is het laatste wat we willen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws