'We moeten het ook niet overdrijven: ik ben nu alweer zo lang weg bij Ajax'

'We moeten het ook niet overdrijven: ik ben nu alweer zo lang weg bij Ajax'

26-09-2020 16:40
42

Riechedly Bazoer stapte als jeugdspeler van PSV over naar Ajax, leek in Amsterdam een mooie toekomst tegemoet te gaan, maar vertrok begin 2017 door de achterdeur. De zesvoudig Oranje-international is na avonturen bij VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht opgebloeid bij Vitesse, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Ajax.

Voor Bazoer is het dus een wedstrijd met een speciaal tintje. "Het blijft speciaal om tegen Ajax te spelen. Daar heb ik mijn debuut gemaakt en mijn eerste doelpunten erin geschoten. Maar we moeten het ook niet overdrijven", laat de 23-jarige Utrechter weten aan De Telegraaf. "Ik ben nu al zo lang weg daar en er is in de tussentijd zoveel gebeurd."

Wedden

Meer odds

Zo is de middenvelder bij Vitesse opeens uitgegroeid tot centrale verdediger, een rol die hij als jeugdspeler van PSV ook al bekleedde. "Samen met Jorrit Hendrix", haalt hij herinneringen op. "Daarom is mijn huidige rol ook niet helemaal nieuw voor mij. Ik weet wel wat er gevraagd wordt."

Zaterdagavond komt hij een andere oude-bekende uit zijn PSV-tijd tegen: huidig Ajacied Zakaria Labyad. "We woonden in Utrecht in dezelfde buurt en hebben samen gevoetbald op het pleintje in Zuilen", aldus Bazoer over zijn vier jaar oudere collega. "Jarenlang zijn we samen naar Eindhoven gereisd, toen we bij PSV speelden. Ik ben blij voor hem, dat hij zich nu zo goed ontwikkelt bij Ajax."

Ajax en Vitesse trappen zaterdag om 21.00 uur af. Beide ploegen speelden in de eerste twee speelrondes tegen RKC Waalwijk en Sparta en zijn nog zonder puntenverlies.