'Vorige week zei ik dat geen Feyenoorder bij Ajax mee zou doen, maar er is er één'

'Vorige week zei ik dat geen Feyenoorder bij Ajax mee zou doen, maar er is er één'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 15:42ma 28-09-2020 om 15:42

Marco van Basten komt terug op een uitspraak die hij vorige week deed. Hij maakte bij Rondo de 'amateurs' van Feyenoord met de grond gelijk en stelde dat geen enkele speler van Dick Advocaat mee zou mogen doen bij Ajax. Bij nader inzien is er toch één speler die wel in Amsterdam zou passen, zegt Van Basten nu. Hij doelt op de gewilde Marcos Senesi.

"Ik zat eerst Feyenoord te kijken en daarna Ajax... Het is een andere wereld", zei Van Basten vorige week. "Er mag niet één speler van Feyenoord bij Ajax meedoen", zei Van Basten. "Ik vind het echt jammer, want de competitie is leuker als Feyenoord en PSV meedoen. Maar het is zo'n groot verschil. Het lijkt wel amateurs en professionals."

Daar komt Van Basten nu op terug. "Vorige week zei ik dat er geen speler van Feyenoord is die bij Ajax mee zou doen, maar er is er eentje. Hij maakte een heel mooie omhaal", zegt San Marco over Senesi.

Mede dankzij Senesi won Feyenoord zondag met 4-2 van ADO Den Haag. Goed was het spel van de ploeg van Advocaat niet. "Het is niet meer het sprookje van vorig jaar", oordeelt Aad de Mos. "Naar mijn idee had Advocaat er beter mee kunnen stoppen. Er is een tweestrijd tussen de spelersgroep en Advocaat. Advocaat wil achter de middellijn, maar de spelers willen druk naar voren. Advocaat zegt: dat kunnen jullie niet. Ga er maar aanstaan, dat is niet prettig voor een trainer." 

"Je hebt trainers en de militairen die het uitvoeren, maar in het Nederlandse voetbal mis je leiderschap. Iemand die al jaren in zo'n team zit, gasten die zeggen hoe ze het gaan doen. Als je het dan niet doet, krijg je bij wijze van spreken een stoot", zegt Van Basten, die bijval krijgt van De Mos. Hij is kritisch op de middenvelders van Feyenoord.

"Ze staan alle drie op één lijn en spelen de bal naar elkaar. Er is geen verdeling op het middenveld. Ze lopen maar waar ze willen. Ze weten niet wat ze doen en spelen als een kip zonder kop. Ze spelen elkaar uit de wedstrijd." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Senesi mee bij Ajax?

(1318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws