Klaassen staat voor Ajax-terugkeer: Niet meer de middenvelder die hij was

Klaassen staat voor Ajax-terugkeer: "Niet meer de middenvelder die hij was"

30-09-2020 09:38 Laatste update: 11:55
59

Davy Klaassen is niet meer de diepgaande aanvallende middenvelder die hij in zijn eerste Ajax-periode was. Dat stelt Bundesliga-kenner en oud-voetballer Erik Meijer. Ajax onderhandelt met Werder Bremen over de terugkeer van Klaassen.

"Hij is niet meer de middenvelder die hij was", zegt Meijer in het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax dook hij als aanvallende middenvelder vooral achter de spitsen. Daardoor werd hij clubtopscorer. Nu heeft hij meer een controlerende rol. Eigenlijk een speler die tussen de 6- en 8-positie in zit, maar nog steeds met een neusje voor de goal."

Meijer is enthousiast over de rol die Klaassen binnen en buiten de lijnen bij Ajax kan vervullen. "Met Blind, Klaassen en Tadic heeft hij in elke linie een ervaren speler. De trainer kan ze meenemen in zijn plannen. Zij helpen om trainingen pittig te houden en in wedstrijden een commando van Ten Hag meteen door te voeren", stelt de analyticus.

Of hij ook als nummer zes moet gaan fungeren, betwijfelt Meijer. "Ik zie hem dan ook nog graag dat passje geven op de spits en bijsluiten. De grotere persoonlijkheid die hij in de Bundesliga is geworden, kan Ajax internationaal nog wel een extra zetje geven."