FC Groningen troeft PEC ná medische keuring af: 'We hoeven hem al niet meer'

FC Groningen troeft PEC ná medische keuring af: 'We hoeven hem al niet meer'

03-10-2020 16:27
100

PEC Zwolle heeft gereageerd op de curieuze Alessio Da Cruz-soap. De 23-jarige aanvaller zou het Italiaanse Parma verruilen voor PEC en was al medisch gekeurd: FC Groningen lijkt echter met de in Almere geboren buitenspeler aan de haal te gaan.

Da Cruz doorliep vrijdag zijn keuring en bracht naar verluidt de nacht door in het Mac3Park: in het stadion van PEC is ook een hotel gevestigd. Zijn contract lag al klaar, maar de oud-speler van onder meer FC Twente en FC Dordrecht koos op het allerlaatste moment voor FC Groningen. PEC staat nu alsnog met lege handen. "Ik vind het wel bijzonder dat je een speler gaat benaderen die al bij een andere club medisch gekeurd is, al weet ik natuurlijk niet precies wat Groningen wel en niet wist", baalt technisch directeur Mike Willems in gesprek met Voetbal International. "We zijn erg boos, alleen weten we eigenlijk niet goed op wie we boos moeten zijn."

Wedden

Meer odds

PEC is al lange tijd op zoek naar een nieuwe buitenspeler en leek nu eindelijk beet te hebben. Dat was echter buiten FC Groningen en de wispelturigheid van het kamp-Da Cruz gerekend. "We zijn des duivels, dat gevoel heeft iedereen bij de club", aldus Willems. "Het is een heel bizarre situatie. We hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer."