'Zirkzee van Bayern München? Dat zou voor ons een uitstekende speler zijn'

'Zirkzee van Bayern München? Dat zou voor ons een uitstekende speler zijn'

04-10-2020 14:50
26

Het nieuws dat Joshua Zirkzee op huurbasis mag vertrekken bij Bayern München, is ook doorgedrongen bij Feyenoord. Dick Advocaat ziet het wel zitten om de negentienjarige spits te verwelkomen in De Kuip.

"Zirkzee van Bayern? Dat zou voor ons een uitstekende speler zijn", reageert Advocaat desgevraagd voor de camera van FOX Sports. Of het ook haalbaar is, is vers twee. "Ik heb niks meer gehoord de afgelopen dagen, dus ik denk niet dat er iets uitkomt."

Het is geen geheim dat de Feyenoord-trainer een nieuwe spits wil hebben. Technisch directeur Frank Arnesen is echter aan handen en voeten gebonden. "Ik vind dat de prioriteit op dit moment, gezien de situatie, bij het eerste elftal moet liggen", herhaalt Advocaat.

Voor de uitwedstrijd tegen Willem II, die om 14.30 uur begon, kiest Advocaat voor João Teixeira in de spits. Dat gaat ten koste van Róbert Bozeník, op wie hij kritisch is. "Hij is in mijn ogen niet de basisspeler die Feyenoord nu nodig heeft. Dat kunnen ze mij wel verwijten, maar ik moet resultaten hebben."