Bizar: Juventus meldt zich bij het stadion, maar er wordt geen wedstrijd gespeeld

Bizar: Juventus meldt zich bij het stadion, maar er wordt geen wedstrijd gespeeld

04-10-2020 21:21
88

Bizarre taferelen in Italië: de spelersbus van Juventus is zondagavond aangekomen bij het Allianz Stadium, maar er wordt geen wedstrijd gespeeld. Tegenstander SSC Napoli heeft uit angst voor meer coronabesmettingen besloten om niet af te reizen naar Turijn.

Nadat bekend werd dat meerdere spelers van Napoli besmet zijn met het coronavirus stond de wedstrijd op de tocht. De club kreeg het advies om niet af te reizen naar Turijn, maar de organisatie van de Serie A stelt dat de gemeente Napels zich niet heeft gehouden aan het gezondheidsprotocol en deelde mee dat de wedstrijd gewoon gespeeld moest worden. Volgens de regels moeten alleen de besmette spelers in quarantaine en zou de rest kunnen spelen, tegen het advies in dus.

Nu dreigt een reglementaire 3-0 nederlaag voor Napoli. De spelers van Juventus deden wat ze moesten doen en meldden zich gewoon bij het eigen stadion, maar er gaat niet gespeeld worden. De club maakte via de officiële kanalen zelfs de opstelling bekend.

Officieel moet de arbitrage Napoli drie kwartier de tijd geven om alsnog op te komen dagen. Anders verliest de ploeg met 3-0. Italiaanse media denken echter dat Napoli het er niet bij zal laten zitten.