Perez: Ik weet niet of je wel eens bij amateurwedstrijden komt? Dat zie je daar

Perez: "Ik weet niet of je wel eens bij amateurwedstrijden komt? Dat zie je daar"

04-10-2020 22:28
44

Kenneth Perez kraakt de blunderende Marco Bizot, die twee keer in de fout ging tegen Sparta én rood kreeg. De AZ-doelman was dé schlemiel van de Alkmaarders, die in Rotterdam een 0-4 voorsprong weggaven.

Er was na 45 minuten geen vuiltje aan de lucht voor AZ, maar in de tweede helft ging alles mis. Bizot maakte twee grote fouten en kreeg daarna ook nog rood. "Hij was matig, in alles wat hij deed", zegt Perez bij FOX Sports. "Ik weet niet of je wel eens bij amateurwedstrijden komt? Dat zie je daar. Hij pakt hem zo in z'n handen...", doelt de Deen op de 1-4. Bizot legde de bal voor zich neer, maar pakte hem daarna weer op toen hij onder druk werd gezet. De indirecte vrije trap werd vervolgens binnengeschoten.

Vlak voor de 3-4 ging Bizot twee keer in de fout. Hij maakte een knullige overtreding en kreeg daar zijn tweede gele kaart voor. "Zo lomp als het maar kan. Bizot heeft vorig jaar goede wedstrijden gekeept en zichzelf op de kaart gezet, maar als je hem vandaag zag...", zegt Perez.

Perez vindt het onbegrijpelijk dat AZ een grote voorsprong weg heeft gegeven. "Vorige week stonden ze 1-3 voor (bij Fortuna Sittard, red._, nu 0-4. De eerste helft was nagenoeg perfect. Dit is wat je noemt onverklaarbaar."