Martins Indi onthult andere reden achter stap naar AZ: 'Mijn kansen vergroten'

Martins Indi onthult andere reden achter stap naar AZ: 'Mijn kansen vergroten'

07-10-2020 17:26
71

Bruno Martins Indi denkt dat hij met zijn speelstijl goed past bij AZ. De 28-jarige verdediger, die wordt gehuurd van Stoke City, neemt bovendien zijn ervaringen uit het buitenland mee naar Alkmaar.

Martins Indi kreeg geregeld speeltijd bij Stoke City, maar toch wilde hij weg uit het Championship. De 34-voudig international was uit op een nieuwe uitdaging. "Ik denk dat de Eredivisie sportief beter bij me past dan het voetbal in het Championship", zegt hij op de clubsite van AZ. "Ik wil mijn topniveau weer bereiken. Ik heb de afgelopen weken veel wedstrijden gespeeld bij Stoke City en ben hartstikke fit. We krijgen bij AZ een drukke periode. Ik ben er klaar voor."

De oud-Feyenoorder hoopt zich via AZ ook in de kijker te spelen bij bondscoach Frank de Boer. "Dat is wel één van de redenen. Ik probeer mijn kansen te vergroten. Het is een droom om nog een keer uit te komen voor het Nederlands elftal. Ik zal mij moeten bewijzen. Laten we kijken wat de toekomst brengt", zegt de mandekker, die een vaste waarde was op het WK 2014 in Brazilië.