Jong Oranje maakt in De Koel zonder moeite gehakt van voetbaldwerg

08-10-2020 21:51
24

Jong Oranje heeft ook Gibraltar aan de zegekar gebonden. De voetbaldwerg kwam er in De Koel (stadion VVV-Venlo) geen moment aan te pas, zoals de gehele kwalificatie al het geval is: 5-0.

Jong Oranje is na zeven wedstrijden nog altijd foutloos en stevent af op directe kwalificatie voor het EK in 2021. De ploeg van Erwin van de Looi moest het doen zonder Jordan Teze, de PSV'er is positief getest op het coronavirus.

Maar ook zonder Teze verliep de wedstrijd zonder problemen voor Jong Oranje. De beloftenploeg nam al snel afstand van Gibraltar en hoefde daar niet voor tot het uiterste te gaan. Na zeven minuten werd het 1-0 door Dani de Wit en de AZ'er verdubbelde de voorsprong zeventien minuten later. Jong Oranje was heer en meester, maar een echte grote score bleef uit. Voor rust maakte Ferdi Kadioglu 3-0.

Gibraltar, dat deze kwalificatieperiode nog geen wedstrijd won en zelfs nog niet een keer scoorde, leek voor spek en bonen mee te doen. Het werd in de tweede helft uiteindelijk 5-0. Maar dat had veel meer kunnen zijn als Jong Oranje wat gas gegeven had. Pas twintig minuten voor tijd werd het 4-0 (door Deyovaisio Zeefuik). De debuterende Jurgen Ekkelenkamp maakte er 5-0 van.

Over vijf dagen speelt Jong Oranje op en tegen Cyprus, dat op de vijfde plaats staat in Groep G.