Géén EK voor Haaland en Odegaard, ook droom van PSV'er Zahavi spat uiteen

08-10-2020 23:34 Laatste update: 23:37
42

Het Servië van Dusan Tadic heeft Noorwegen uitgeschakeld in de play-offs om een EK-ticket. Daardoor zijn Erling Haaland en Martin Ödegaard niet actief op het EK. De Serven gingen in de verlenging met de overwinning aan de haal.

Noorwegen - Servië 1-2
Noorwegen, gewapend met Haaland, Odegaard en Alexander Sorloth (ex- FC Groningen), had het lastig met Servië. Haaland was onzichtbaar en kon niets beginnen tegen de Servische verdediging. Voormalig sc Heerenveen-ster Filip Djuricic was in de tweede helft nog het dichtste bij een doelpunt.

Maar Servië leek te worden gered door Sergej-Milinkovic Savic. Hij viel pas in de tachtigste minuut in en vond het net al na twee minuten. Zijn treffer leek Servië een plek in de finale van de play-offs te bezorgen, maar in de slotfase maakte Noorwegen gelijk.

Na een klein kwartier in de verlenging scoorde Savic opnieuw. De assist was van Tadic, die in kansrijke positie de bal besloot weg te geven: 1-2. Noorwegen kreeg nog kansen om een penaltyserie af te dwingen, maar had zoveel geluk niet.

Zahavi uitgeschakeld, Bozeník mazzelt
Ook bij drie andere wedstrijden moest een penaltyserie de beslissing brengen: Bosnie en Herzegovina - Noord-Ierland (1-1), Schotland - Israël (0-0) en Slowakije - Ierland (0-0) werden allen na 120 minuten beslist.

Het Slowakije van Feyenoorder Robert Bozeník nam de strafschoppen beter dan de Ieren: 4-2. Bozeník viel in de tweede helft in. Israël verloor met 5-3, mede dankzij een gemiste penalty van PSV-spits Eran Zahavi, die de eerste strafschop miste. Zijn ploeg kon dat niet meer rechttrekken. Noord-Ierland deelde een forse tik uit aan Bosnië, zondag de tegenstander van het Nederlands elftal in de Nations League.