Streuer: 'Waren dichtbij Afrikaans talent van negentien, die zit nu bij Barça'

Streuer: 'Waren dichtbij Afrikaans talent van negentien, die zit nu bij Barça'

Gepubliceerd: zaterdag 10 oktober 2020 om 11:22za 10-10-2020 om 11:22

Spelersmakelaar Patrick Busby stuurt sinds kort de scouting van FC Twente aan. Opvallend, omdat Busby werkt voor het makelaarskantoor van Wessel Weezenberg. Technisch directeur Jan Streuer van de Enschedeërs begrijpt dat dit vragen oproept.

"Je zou kunnen denken aan belangenverstrengeling", vertelt Streuer in gesprek met TC/Tubantia. Al voordat de technisch directeur aan de slag ging in De Grolsch Veste had de club contact met Busby. "Ik heb direct gezegd dat ik snap dat je als club iets moet, omdat er totaal geen scouting meer was. Maar tegelijkertijd heb ik daaraan toegevoegd dat ik niet wil dat er bepaalde spelers doorheen worden gedrukt. Ik wil alleen het beste voor FC Twente, en wij bepalen."

Uiteindelijk kwam er één speler uit de stal van Weezenberg naar Enschede: Tyronne Ebuehi. "Via hun kantoor waren we ook nog heel dicht bij een groot Afrikaans talent van 19 jaar, maar dat ging net mis. Die zit nu bij Barcelona", vervolgt Streuer. "Patrick heeft een groot netwerk. Hij heeft voor Ajax gewerkt, FC Groningen, Brighton en HSV. Hij heeft veel ervaring en dat konden we goed gebruiken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws