Lukaku keek op tegen Nederlandse spits: 'Ik keek en dacht: ik wil dit kunnen'

Lukaku keek op tegen Nederlandse spits: 'Ik keek en dacht: ik wil dit kunnen'

10-10-2020 17:48 Laatste update: 17:50
45

Romelu Lukaku wordt tegenwoordig gezien als een van de beste spitsen ter wereld, maar in zijn jeugd keek de Belgische spits op naar een aantal grote spelers. Onder meer Jimmy Floyd Hasselbaink, Gianluca Vialli en Ronaldo waren zijn idolen.

Dat vertelt Lukaku aan La Gazzetta dello Sport. Hasselbaink schitterde voor Atlético Madrid, Leeds United en Chelsea. "Ik zag ooit Hasselbaink scoren voor Chelsea tegen Manchester United. Hij nam de bal aan op de borst en knalde binnen. Toen ik dat zag, dacht ik: dat wil ik ook kunnen."

Vialli was destijds onder meer de ster van Sampdoria en Juventus. "Hem herinner ik mij, omdat we thuis een videotape hadden met daarop de beelden van de finale tussen Chelsea en Stuttgart toen Gianfranco Zola scoorde", doelt hij op de finale van de Europa Cup II van 1998.

Ook de Braziliaanse Ronaldo maakte indruk op Lukaku. "De finale tussen Inter en Lazio (UEFA Cup van 1998, red.) staat mij ook nog voor de geest. Toen speelde Ronaldo de finale van zijn leven. Al die wedstrijden waren zo geweldig", sluit de Internazionale-spits af.