Koeman 'is goed met Suárez': 'Ik was daar eerlijk over, dat vond hij moeilijk'

Koeman 'is goed met Suárez': 'Ik was daar eerlijk over, dat vond hij moeilijk'

11-10-2020 10:17
33

Lionel Messi en Ronald Koeman werken volgens de Nederlandse trainer goed samen bij Barcelona. De Argentijnse ster wilde Camp Nou aanvankelijk nog verlaten, maar heeft beloofd dat hij alles zal blijven geven voor de club.

Het lijkt al maanden chaos te zijn bij Barcelona en dat bereikte een kookpunt toen Messi aangaf te willen vertrekken. "Nadat ik hier tekende als trainer heb ik direct contact met Leo gezocht", zegt Koeman tegenover de NOS. "Ik heb met hem gesproken over zijn toekomst. Hij was duidelijk over zijn onvrede. Uiteindelijk is het goed gekomen en vanaf het moment dat hij aangaf ervoor te zullen gaan, heeft hij alles gedaan wat ik verwacht van een speler en aanvoerder."

Wedden

Meer odds

Messi mag dan nog wel in Catalonië voetballen, voor Luis Suárez viel het doek wel. Ook dat moest Koeman gaan vertellen. "Het was heel moeilijk voor hem geworden om te gaan spelen en dat heb ik hem eerlijk kenbaar gemaakt", legt de Nederlandse oefenmeester uit. "Dat vond hij moeilijk, maar ik heb totaal geen moment moeite met hem gehad. Hij heeft gewoon getraind, goed getraind. Ik ben goed met Luis, maar de club vond dat we moesten verjongen."

Het vertrek van zijn maatje Súarez viel Messi dan weer zwaar. Opnieuw een taak voor Koeman om dat op te lossen, die in gesprek ging met zijn Argentijnse superster. "Als je iemand in de kleedkamer hebt met wie jij en je vrouw en kinderen ook buiten het voetbal samen optrekken, dan is zo'n reactie logisch. "Dat heb ik ook tegen Messi gezegd: ik begrijp dat je teleurgesteld bent en het verschrikkelijk jammer vindt dat hij weggaat, maar het zijn keuzes van de club."