Mulder gelooft in Ajax-doorbraak: 'Je ziet een bepaalde klasse bij Danilo'

Mulder gelooft in Ajax-doorbraak: 'Je ziet een bepaalde klasse bij Danilo'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 10:12wo 21-10-2020 om 10:12

Youri Mulder en Jan van Staa sluiten niet uit dat Danilo alsnog weet door te breken bij Ajax. De 21-jarige Braziliaanse aanvaller is op huurbasis actief bij FC Twente, waarvoor hij al vier keer scoorde en drie assists gaf in vijf Eredivisie-duels.

"Hij heeft iets extra's. Hij zoekt de diepte, is snel en is ook rustig in de afronding. Hij speelt nu elke week en krijgt het vertrouwen", zegt Van Staa, voormalig assistent en interim-trainer van de Tukkers, bij VoetbalTijd. "Hij heeft een fijne techniek en doet mee in de combinatie. Het is een speler waar ik graag naar kijk. En hij is niet zelfzuchtig: hij kijkt ook wat er om hem heen gebeurt. Hij moet het hele seizoen nog door, maar vooralsnog is het een opvallende spits."

"Hij heeft overzicht", zo merkt Mulder op. "Als hij aangespeeld wordt, heeft hij altijd oog voor de derde man. Hij ziet waar zijn vrije medespelers lopen. Je ziet een bepaalde klasse waarvan ik denk: Ajax moet dat ook gezien hebben. Erik ten Hag heeft hem dus niet weggedaan, maar naar FC Twente gestuurd met het idee van: speel daar, dan kunnen we er later misschien nog iets aan hebben."

Het zou de oud-international niet verbazen als Danilo na dit seizoen een kans krijgt in Amsterdam. "Misschien kan hij bij Ajax ook wel slagen. Dat gevoel heb ik wel. Je moet kwaliteit en klasse hebben en dat heeft hij. Door vertrouwen en karakter moet dat boven komen drijven."

Zaakwaarnemer René Wagelaar weet dat FC Twente een doorverkooppercentage heeft bedongen. "Als hij nu vanuit hier verkocht wordt… Dat heeft Streuer slim gedaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Danilo nog slagen bij Ajax?

Ja
81%
Nee
19%
(1824 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws