Advocaat zag 'volwassen' Feyenoord: 'Zijn werklust was prima en het stond goed'

Advocaat zag 'volwassen' Feyenoord: 'Zijn werklust was prima en het stond goed'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 06:55vr 23-10-2020 om 06:55

Dick Advocaat was na het 0-0 gelijkspel bij Dinamo Zagreb een tevreden trainer van Feyenoord. De Kleine Generaal vond dat zijn team het met elf tegen elf goed aanpakte en in ondertal geen kansen meer weggaf.

Het resultaat kan Advocaat wel bekoren. "Uiteindelijk zijn we blij met een punt", zei de ervaren oefenmeester na afloop, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "In de slotfase werden we onder druk gezet en kwamen we er niet meer uit. Maar tot de rode kaart creëerden we voldoende kansen. We speelden volwassen, het zag er goed uit qua positiespel. De werklust van Bryan Linssen was goed en het middenveld stond ook goed."

Feyenoord werd aan het wankelen gebracht door Marcos Senesi, die zijn tweede gele kaart kreeg. In het begin van de wedstrijd had Steven Berghuis al nagelaten om de Stadionclub vanaf de stip op voorsprong te schieten. "Als je een strafschop neemt, kun je ook een keer missen", zegt Advocaat. "Hij heeft een geweldig schot en moet hem blijven nemen. Of ik Senesi iets kwalijk neem? Of het een tweede gele kaart was kon ik niet goed zien. Het is niet meer terug te draaien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws