NAC luidt de noodklok opnieuw: 'Mensen onderschatten wat dit met ons doet'

NAC luidt de noodklok opnieuw: 'Mensen onderschatten wat dit met ons doet'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:33za 24-10-2020 om 11:33

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:35za 24-10-2020 om 11:35

Thom Haye hoopt op wat meer begrip voor de situatie bij NAC. De club heeft te kampen met een serieuze corona-uitbraak, maar moet nu toch spelen en verloor vrijdagavond met 2-0 bij Almere City.

Eerder deze week werd het treffen met Cambuur ingehaald en ook die wedstrijd leverde een nederlaag op: 4-0. "Het mag duidelijk zijn dat wij de afgelopen weken met ons hoofd ergens anders zaten dan bij voetbal", zegt een geëmotioneerde Haye voor de camera van Omroep Brabant. "Het waren voor ons drie rare weken en dat wordt een beetje gebagatelliseerd."

Veel spelers, waaronder de middenvelder zelf, hebben het coronavirus onder de leden gehad en dat is volgens Haye op het veld te merken. "Ik denk dat veel mensen onderschatten wat corona met een groep doet. Na de wedstrijd tegen Cambuur kregen we te horen dat we energie missen en dat het lijkt alsof spelers niets doen. Maar sommige jongens kennen fysiek echt grote problemen."

Zelf viel de 25-jarige Amsterdammer in, maar het half uur dat hij speelde viel hem zwaar. "Ik ben vier dagen ziek geweest, moest veel hoesten en had het benauwd. Mensen begrijpen niet dat als de symptomen weg zijn, het nog niet afgelopen is. Ik was pas twee dagen bij de groep aangesloten en had nog geen enkele partijvorm gespeeld. Dat is lastig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws