Tadic en Labyad 'niet in vorm' bij Ajax: 'Traoré is negentien hè, laat hem staan'

Tadic en Labyad 'niet in vorm' bij Ajax: 'Traoré is negentien hè, laat hem staan'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 08:12do 29-10-2020 om 08:12

Lassina Traoré maakte tegen VVV-Venlo en Atalanta Bergamo een goede indruk in de spits bij Ajax. Youri Mulder vindt dat trainer Erik ten Hag de man uit Burkina Faso het vertrouwen moet geven de komende wedstrijden.

"Die jongen verdient het om te blijven staan", begint Mulder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is heel sterk. Traoré heeft niet het verfijnde zoals voorgangers als Kluivert of Van Basten", aldus Mulder, in het verleden spits bij onder meer Schalke 04. "Weet je wat het is: in Duitsland bij Schalke draaide het om doelpunten maken. Als ik scoorde, speelde ik. Daar wordt puur gekeken naar goals. Als een spits scoort, moet je hem er niet uithalen. Kijk gewoon naar de cijfers."

Tegen Atalanta hield Traoré zich goed staande op het hoogste niveau ter wereld, zag ook Mulder. "Hij begon niet zo goed, maar hij ging steeds verdienstelijker spelen. Ik vond dat Traoré zijn werk als aanspeelpunt goed deed."

De analist pleit er dan ook voor om Traoré de komende wedstrijden gewoon in de spits te laten staan. "Tadic is niet supergoed in vorm, Labyad was het ook niet. Met Traoré heeft Ten Hag er nu een goede optie bij. Hij heeft zich als aanspeelpunt bewezen. Hij houdt de bal makkelijk vast. Ik vind wel dat hij daar nog stappen in kan maken, met goede aannames in de ruimte. Het gevaar is alleen dat hij log wordt. Maar hij is pas 19, hè. Laat hem maar gewoon even staan", sluit Mulder af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Traoré een basisplaats bij Ajax?

Ja, dat heeft hij de afgelopen duels bewezen
73%
Nee, daarvoor is het nog te vroeg
27%
(2804 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws