Heftig verhaal van Elia: 'Mijn dochtertje werd getroffen door het kawasaki-virus'

Heftig verhaal van Elia: 'Mijn dochtertje werd getroffen door het kawasaki-virus'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 19:20vr 30-10-2020 om 19:20

Omdat Eljero Elia veel kritiek krijgt vanwege zijn reserverol bij FC Utrecht, besluit hij openheid van zaken te geven. Hij heeft privé een paar zware maanden achter de rug, onder meer vanwege een coronabesmetting en zijn zieke dochtertje.

Elia kwam met hoge verwachtingen binnen bij Utrecht, maar heeft zijn stempel op het elftal van John van den Brom nog niet kunnen drukken. Daar zijn redenen voor, verklaart Elia in gesprek met De Telegraaf. Naar eigen zeggen heeft Elia 'twee weken platgelegen' vanwege corona. "Ik zat tegen VVV wel op de bank, maar ik was nog helemaal niet fit. Ik had nog amper getraind. De buitenwereld weet dat niet. De trainer houdt van privé en ging dat ook niet zeggen. Maar zo'n situatie gaat dan wel een eigen leven leiden", zegt Elia, die de ophef hekelde.

"Op alle tv-zenders gingen ze erover praten. De mensen van FOX, Johan Derksen, noem maar op. Hoe het kon dat ik nog niet fit was en wat ik bij Basaksehir eigenlijk had gedaan. Terwijl niemand wist wat er was gebeurd. Ik ben oud en wijs genoeg om erboven te staan, maar de mensen die om mij geven en die van mij houden, zoals mijn zaakwaarnemer Frank Schouten, die worden op een gegeven moment dan wel boos", vervolgt hij.

Nadat Elia hersteld was van het coronavirus, werd zijn dochtertje ziek. "Nadat ik van corona was genezen, werd mijn dochtertje van zes getroffen door het kawasaki-virus. Dat is een virus dat voorkomt bij kinderen. Haar hart en spieren gingen achteruit. Ik praat er heel nuchter over, maar het was echt heel heftig." Elia besloot toch om naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk te gaan. Na de wedstrijd hoorde hij dat het mis was: zijn dochtertje lag op de intensive care. Inmiddels gaat het goed met haar. 

Elia is zijn reserverol zat en wil knokken voor een basisplaats. "Ik weet wat ik in mijn mars heb, FC Utrecht heeft me niet zomaar gehaald. Ik ben op een leeftijd dat ik niet meer zo snel onrustig word, maar natuurlijk wil ik wel laten zien dat ik het nog steeds heb. En dat het niet uitmaakt hoe oud ik ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verovert Elia nog een basisplaats?

Ja
82%
Nee
18%
(1204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws