Boze PEC-fans wachten spelersbus op: 'Wat levert het op als we trainer wegsturen?'

Boze PEC-fans wachten spelersbus op: 'Wat levert het op als we trainer wegsturen?'

01-11-2020 12:29 Laatste update: 13:00
68

Zaterdagavond hebben ongeveer 25 fans van PEC Zwolle de spelersbus van de club opgewacht bij het stadion. De supporters zijn boos na de kansloze 5-1 nederlaag van de ploeg bij FC Twente en eisen het vertrek van trainer John Stegeman.

In De Stentor valt te lezen dat de situatie niet dreigend was. "Maar wat voegt het toe als je bij het stadion de spelersbus opwacht?", zegt voorzitter Adriaan Visser. "Niks. Ik weet wel dat voetbal emotie is, maar dit keur ik ten stelligste af. Door corona kunnen we geen supportersavonden organiseren en dan krijg je dit soort toestanden."

Het ontslaan van Stegeman is volgens Visser niet aan de orde. "Het is heel makkelijk om de coach weg te sturen. Je hebt een goed gesprek en het is klaar. Maar wat levert dat op? Niks. Pak de statistieken er maar bij. Doorgaans verandert er weinig aan als je een trainer vervangt."

De voorzitter wil ook benadrukken dat de spelersgroep nog altijd achter de trainer staat. "Oké, na zeven wedstrijden hebben we nog altijd maar zes punten. Ik weet wel, ik bekijk de zaken door een roze bril. Maar zo slecht spelen we echt niet. Laten we ons daaraan dan maar vast houden."