'ADO baalt: Rankovic staat nauwelijks open voor advies en expertise van Jol'

'ADO baalt: Rankovic staat nauwelijks open voor advies en expertise van Jol'

03-11-2020 07:14
72

ADO Den Haag verkeert in een 'wankele' situatie. Intern is er onvrede over Aleksandar Rankovic, maar de trainer hoeft nog niet meteen te vrezen voor een ontslag. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Hoewel ADO weinig groei laat zien op het veld, gelden er ook verzachtende omstandigheden. Zo speelde de club uit de Hofstad al tegen Feyenoord, Vitesse, AZ en PSV. Bovendien onderging de ploeg een metamorfose: 24 spelers vertrokken en daar kwamen 17 nieuwe spelers voor terug. Desondanks maakt het elftal van Rankovic vaak een chaotische indruk.

Wedden

Meer odds

De meeste onvrede spitst zich toe op het feit dat Rankovic nauwelijks openstaat voor constructief overleg met het technisch hart, waar Martin Jol aan het hoofd staat. De ervaring en expertise van Jol kunnen waardevol zijn voor de 42-jarige Serviër, maar hij staat veel minder open voor adviezen dan ADO had gehoopt, omdat hij zich niet wil laten beïnvloeden in het maken van keuzes.

Een ontslag is niet wat ADO wil, stelt het AD. Bovendien heeft Rankovic het volle vertrouwen van de spelers, zo kwam uit een gesprek met de selectie naar voren. Wel acht de clubleiding het noodzakelijk dat iedereen nader tot elkaar komt.