'Pogba heeft predicaat wereldklasse op geen enkele manier verdiend'

'Pogba heeft predicaat wereldklasse op geen enkele manier verdiend'

03-11-2020 13:32
46

René Meulensteen heeft kritiek geuit aan het adres van Paul Pogba. Volgens de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij de Premier League-grootmacht is de 27-jarige Fransman momenteel absoluut niet van wereldklasse.

"Hij is zeer getalenteerd. Iedereen praat over hem, 'hij is wereldklasse'. Ik zou 'wereldklasse' echter nooit zo makkelijk gebruiken, omdat ik spelers uit het verleden en heden ken die echt zo genoemd mogen worden. Paul heeft dat predicaat op geen enkele manier verdiend. Hij voldoet niet aan de verwachtingen", zegt de Nederlander tegen Stadium Astro.

Meulensteen bestrijdt dat er simpelweg teveel verwacht wordt van Pogba. "We moeten zelfs meer van hem verwachten, maar het begint met hard werken. Wel of juist niet hard werken, slaat ook over naar de rest van het team. Zij zullen ook weleens vraagtekens plaatsen bij zijn prestaties."

De Nederlandse trainer ziet dat Pogba zijn niveau uit zijn tijd bij Juventus absoluut niet benadert. "Hij speelde daar in een zeer ervaren, goed georganiseerd team, met veel sterke persoonlijkheden en leiders. Daar ontbreekt het bij United aan, leiderschap. Hij zou dat moeten zijn, maar is dat niet. Hij is geen natuurlijke leider."

Meulensteen geeft manager Ole Gunnar Solskjaer ook advies. "Je moet hem gebruiken waar hij de meeste schade kan aanrichten. Dat is tussen de linies. Momenteel komt hij te vaak in drukke zones terecht. Hij verliest nu ook veel te vaak de bal. Het is een puzzel. Ik denk niet dat Ole weet wat zijn beste opstelling is."