Groot nieuws uit Allianz Arena: Bayern München rekent op vertrek van Alaba

Groot nieuws uit Allianz Arena: Bayern München rekent op vertrek van Alaba

04-11-2020 09:18
33

Bayern München verwacht niet dat David Alaba zijn contract bij de club nog gaat verlengen. Technisch directeur Hasan Salihamidzic liep na de zege op Red Bull Salzburg (6-2) in de Champions League vooruit op een vertrek van de 28-jarige verdediger.

"Ze zeggen: zeg nooit nooit. Maar ik weet nu niet meer hoe we elkaar nog gaan vinden", zegt Salahamidzic tegen Sky. De Oostenrijker loopt volgende zomer uit zijn contract in de Allianz Arena en mag dus vanaf januari met andere clubs om tafel. "We moeten ermee omgaan dat David ons zal verlaten."

Wedden

Meer odds

Alaba gaf maandag aan teleurgesteld te zijn in Bayern, maar Salahamidzic is zich van geen kwaad bewust nadat Der Rekordmeister de contractaanbieding introk. "We hebben tien dagen geleden een verbeterd bod gedaan en we hadden een deadline gesteld voor afgelopen weekend. We hadden de zaakwaarnemer verteld dat we het bod zouden intrekken als de deadline was verstreken."

Ook topman Karl-Heinz Rummenigge legt de bal bij de veelzijdige verdediger. "We draaien al maanden in cirkels", zegt hij tegen BILD. Op een bepaald punt moeten wij gaan plannen voor het nieuwe seizoen. Het was daarom belangrijk om een beslissing te nemen. We willen allemaal dat David blijft. Hij is een fantastisch persoon en een topspeler. David moet nu zelf de beslissing nemen."

Naar verluidt houden Juventus, Manchester City en Paris Saint-Germain de situatie van Alaba in de gaten. Hij hoopt zelf zijn carrière te vervolgen bij FC Barcelona of Real Madrid.