'Verrassend' Feyenoord deelt een tik uit in Europa: 'Gissen waar dit elftal staat'

'Verrassend' Feyenoord deelt een tik uit in Europa: 'Gissen waar dit elftal staat'

06-11-2020 07:45 Laatste update: 08:06
64

Een indrukwekkend Feyenoord won donderdagavond met 3-1 van CSKA Moskou en hield daarmee de kansen op overwintering in de Europa League springlevend. De Nederlandse kranten waren lovend over het spel van de Rotterdammers.

Vooral Orkun Kökcü speelde een puike partij, zo oordeelde De Telegraaf. De ochtendkrant kopt dat 'Kökcü uit zijn slof schiet' en schrijft verder dat Feyenoord 'met de 19-jarige middenvelder in de ploeg CSKA Moskou aan flarden schoot'. De trainer Dick Advocaat was al bekend in Rusland, maar daar is nu ook het talent van de Turk opgevallen.

Wedden

Meer odds

De energie die het elftal van Advocaat tentoonspreidde tegen de 'dik betaalde Russen' kan op lof rekenen in de krant. De technische staf van de club uit Rotterdam-Zuid genoot van het agressieve spel, net als De Telegraaf. Feyenoord ging ouderwets tekeer, zo valt er te lezen, maar het is wel nog steeds gissen waar het elftal nu echt staat.

Daar is het Algemeen Dagblad het mee eens. Zij halen de slechte resultaten tegen ploegen als Sparta, RKC en FC Twente aan en vergelijken dat met de prestatie tegen de koploper uit Rusland. 'Gek genoeg kregen zij wel een tik van Feyenoord', zo schrijft het AD. De Stadionclub passeert CSKA Moskou in de stand van de groep en de krant laat weten dat het tot de laatste wedstrijd spannend zal gaan worden.

De Rotterdammers beten zich vast in de tegenstander en speelden gedisciplineerd. Op die manier werd volgens het medium voorkomen dat Feyenoord net als tegen Wolfsberger AC vroeg in de achtervolging moest. Feyenoord profiteerde daarna van de open speelwijze van de Russen en zegevierde, tot grote vreugde van Dick Advocaat. Hij balde zijn vuisten naar de clubleiding, om ze naar eigen zeggen een hart onder de riem te steken. 

In De Volkskrant worden de 'luide aanmoedigingen' van trainer Advocaat benadrukt. Daardoor durfde Feyenoord het aan om vaak vroeg druk te zetten op de Russische topclub en daar ballen te veroveren. Dat sorteerde effect, want daardoor had de thuisploeg 'in grote delen van de wedstrijd het overwicht'. Een verdiende overwinning, zo oordeelt de krant.

RTV Rijnmond, het lokale medium van Rotterdam en omstreken, rept van 'de avond van het collectief'. Feyenoord speelde volgens hen als een team en alle spelers verdienen dan ook een pluim. Ondanks het ontbreken van publiek in de normaal gesproken kolkende Kuip maakte de ploeg er 'een prachtige Europese avond van', waardoor er weer een goede uitgangspositie is om groep K van de Europa League te kunnen overleven.