Rankovic duldt geen kritiek: 'Laten we daar over ophouden, niks mee te maken'

Rankovic duldt geen kritiek: 'Laten we daar over ophouden, niks mee te maken'

07-11-2020 19:20
6

Aleksandar Rankovic, trainer van ADO Den Haag, is na de met 4-2 verloren wedstrijd tegen FC Twente niet gediend van kritiek op zijn tactiek. De Residentieclub speelde in diverse formaties, maar ging toch onderuit tegen de Tukkers.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Rankovic voor de camera van FOX Sports vragen over zijn tactiek. "Nee, laten we nou ophouden over het systeem", zegt de trainer van ADO geïrriteerd. "Daar heb ik niets mee te maken. Met 4-3-3 krijgen we ook twee goals tegen."

Wedden

Meer odds

In het systeem met vijf verdedigers stond Andrei Ratiu, de van Villarreal gehuurde Roemeen, als rechtsback geposteerd. Hij maakte geen beste indruk. "Is hij volgens jou geen verdediger? Hij is gehaald als back. Achteraf is het makkelijk om daar iets van te vinden. Dit heeft niets met hem te maken. Om alles op hem af te schuiven vind ik niet terecht."

De frustratie was sowieso al groot bij ADO, dat in de 86e minuut op 2-2 kwam via Samy Bourard. In de absolute slotfase zorgden Danilo Pereira en Thijs van Leeuwen alsnog voor een overwinning van FC Twente.