Klaassen erkent: 'Daar is het waarschijnlijk moeilijker voetballen dan bij Ajax'

8 november om 15:46
Laatste update: 8 november om 16:44

Davy Klaassen is trots op zijn rentree bij het Nederlands elftal. Voor het eerst sinds 2017 is de Ajax-middenvelder opgeroepen.

"Leuk, mooi", zegt Klaassen bij FOX Sports over zijn Oranje-terugkeer. "Het is altijd mooi om voor je land te spelen. Ik ben gewoon trots." Dat hij jarenlang niet werd opgeroepen, is voor hem geen issue. "Ik weet hoe het werkt. Bij Werder Bremen onderin in de Bundesliga spelen is waarschijnlijk moeilijker voetballen dan hier. Maar er wordt toch anders naar gekeken."

Klaassen brak zondagmiddag tegen FC Utrecht de ban voor Ajax, dat uiteindelijk met 0-3 won. "Het was misschien niet het gevecht zoals het hier weleens is geweest, maar ik denk dat het toch wel een leuke wedstrijd was", reageert de middenvelder. "We doen het in de tweede helft gewoon goed."

Sinds zijn terugkeer in Amsterdam heeft Klaassen een minder offensieve rol. "Natuurlijk wil ik af en toe naar voren, maar dat wil iedereen. Je bent op voetbal gegaan om goals te maken. Ja, ik heb een iets andere rol dan ik hier voorheen had, maar het bevalt me prima. Ik heb in het buitenland ook geleerd dat het niet alleen maar aanvallen is."