VP's Elftal van de Week: teruggekeerde Dumfries en twee Oranje-internationals

VP's Elftal van de Week: teruggekeerde Dumfries en twee Oranje-internationals

09-11-2020 10:00 Laatste update: 10:54
58

Speelronde acht van de Eredivisie levert vier hofleveranciers op: Ajax, AZ, FC Twente en Sparta leveren elk twee spelers. Ook PSV, Feyenoord en Vitesse zijn van de partij.

Joël Drommel (FC Twente)
Twee keer vissen tegen ADO Den Haag is cijfermatig misschien niet top, maar dat is scorebordjournalistiek: Drommel keepte opnieuw sterk en meldt zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal.

Denzel Dumfries (PSV)
Na enkele wedstrijden niet te hebben gespeeld vanwege een coronabesmetting, keerde Dumfries tegen Willem II (3-0 overwinning) terug in het elftal van PSV. Hij eiste direct een hoofdrol op met twee assists.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Rechtsback, centraal achterin of op het middenveld: Geertruida is tijdens de Europese weken belangrijk voor Feyenoord. Hij maakte tegen FC Groningen zijn tweede doelpunt in vier dagen, nadat hij ook al scoorde tegen CSKA Moskou.

Bruno Martins Indi (AZ)
AZ kruipt na een vreemde seizoenstart langzaam richting de subtop van de Eredivisie. Arne Slot, trainer van de Alkmaarders, zag tegen Heerenveen zelfs één van de beste wedstrijden van de laatste vier jaar. Martins Indi was de leider achterin.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Tagliafico heeft niet de beste seizoenstart uit zijn carrière achter de rug, maar in Utrecht speelde de bekritiseerde Argentijn weer eens een prima wedstrijd. Dat mag ook gezegd worden.

Davy Klaassen (Ajax)
De superlatieven over Klaassen vliegen je de laatste weken om de oren, en het is allemaal terecht. Zondag was hij met zijn openingstreffer tegen FC Utrecht weer goud waard voor Ajax.

Abdou Harroui (Sparta)
De eerste overwinning van het seizoen is een feit voor Sparta. Harroui loodste zijn ploeg in de laatste minuten in veilige haven. Daarmee zette hij de kroon op een uitstekende wedstrijd.

Oussama Tannane (Vitesse)
Vitesse gaat de interlandperiode in als gedeeld koploper van de Eredivisie, mede dankzij Tannane. De grillige sterspeler wees zijn ploeg weer de weg met twee goals tegen FC Emmen.

Sven Mijnans (Sparta)
Een talent waar muziek in zit. Mijnans oogt misschien niet als een typische vleugelaanvaller, maar de Spartaan uit Spijkenisse legde bij de eerste competitiezege van Sparta een uitstekende wedstrijd op de mat.

Danilo Pereira (FC Twente)
Eén van de revelaties van de eerste Eredivisie-maanden. De goedlachse Braziliaan brengt FC Twente in hogere sferen door veel te scoren (acht keer), veel assists te geven (vier keer) en ook nog eens keihard te werken.

Jesper Karlsson (AZ)
Een openbaring in Alkmaar: Karlsson is een handenbindertje en koppelt dat aan rendement. Hij is na Shota Arveladze de tweede AZ-aankoop die een doelpunt maakt of assist levert in elk van zijn eerste vijf Eredivisie-wedstrijden.