'Kunnen niet wachten tot iedereen zegt dat we de slechtste van de Eredivisie zijn'

'Kunnen niet wachten tot iedereen zegt dat we de slechtste van de Eredivisie zijn'

10-11-2020 17:00
30

Martin Jol staat achter de aanstelling van Ruud Brood als hoofdtrainer van ADO Den Haag en legt uit waarom. De 58-jarige trainer werd dinsdag voorgesteld aan de pers.

ADO brak maandag met Aleksandar Rankovic. De prestaties waren niet alleen slecht, hij schijnt ook onvoldoende geluisterd te hebben naar de adviezen van Jol. Bij Brood heeft ADO een beter gevoel. "Sterker nog, hij had echt ideëen om het te ontwikkelen. Dat is onze lijn. We hebben vijf man in het Technisch Hart zitten. Dus als ik er morgen geen zin meer in heb, gaan we gewoon door. We zitten helemaal op één lijn. Ik heb Ruud gevolgd bij RKC, NEC en PSV. Ik hoop dat het heeft geresulteerd in een goede verbintenis en dat het beter uitpakt dan de vorige keer", zegt Jol op de presentatie van Brood.

"Die keuze was niet gelukkig. Dat lag niet alleen aan de trainer, maar ook aan ons. We kunnen niet in onze kist gaan liggen en wachten tot iedereen zegt dat we heel slecht en de minste ploeg van de Eredivisie zijn. Wij spraken uit om vijftiende te worden. Als mensen daar niet achter staan en het ook nog naar buiten brengen, dan breng je ons en mij in een lastig parket. Wij wilden heel positief naar de toekomst kijken, of het nou moeilijk is of niet. Ik denk dat het goed komt, maar het zal geen makkelijke weg zijn."