Bosnische pers reageert op Oranje-zege: 'En de arbitrage zat helemaal verkeerd'

16-11-2020 00:00
30

De pers in Bosnië-Herzegovina berust in de nederlaag van hun ploeg in de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Het werd 3-1 in Amsterdam door goals van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

'Onze voetballers lieten een veel betere indruk achter dan drie dagen geleden tegen Iran (0-2 verlies, red.), maar ze ontkwamen niet aan een nederlaag in Amsterdam', concludeert Radio Sarajevo. 'Fataal voor de Draken was de openingsfase, waarin Nederland twee keer scoorde via de sterke Georginio Wijnaldum. Twee keer ging het te simpel.'

'De schade had in de rust nog wat groter kunnen zijn, maar de arbitrage uit Frankrijk vernietigde het derde doelpunt van Oranje. In de herhaling bleek dat er geen sprake was van buitenspel. In de tweede helft maakten de Draken een betere indruk en bleef een beloning gelukkig niet uit: Prevljak scoorde na een geweldige actie van ons team.'

'Twee prachtige goals'
Door de nederlaag in Amsterdam valt Bosnië-Herzegovina definitief uit de elitegroep van de Nations League. Klix baalt ervan. 'Alleen een overwinning had nog uitkomst kunnen bieden, maar het was duidelijk dat de kansen van ons team minimaal waren. Uiteindelijk werd dat bevestigd met een nieuwe nederlaag, de derde in vijf wedstrijden.'

'Oranje rolde de Draken in het eerste kwartier op en maakte tegen onze slapende verdediging twee prachtige goals. En dat terwijl we in de 27ste minuut nog veel geluk hadden toen een goal van Luuk de Jong onterecht werd afgekeurd door de Franse scheidsrechter, die de situatie helemaal verkeerd inschatte.'

'Geweld van toplanden als Nederland'
'Draken machteloos in Nederland', kopt Avaz. 'Het nationale elftal van Bosnië-Herzegovina werd in Amsterdam met verdiende cijfers verslagen. Een iets betere tweede helft wierp wel zijn vruchten af, maar de derde nederlaag in de Nations League kon niet worden afgewend. Bondscoach Dusan Bajevic was ook niet bij machte om de Nederlanders af te stoppen.'

Dnevni is niet blij met de recente prestaties van Bosnië-Herzegovina. 'Het is alweer de zevende wedstrijd op rij zonder overwinning voor Bajevic, die binnenkort voor het laatst op de bank zal zitten. We moeten accepteren dat we niet meekunnen in het geweld van toplanden als Nederland.'