KNVB bevestigt slecht nieuws: wel financiële compensatie amateurclubs in beker

KNVB bevestigt slecht nieuws: wel financiële compensatie amateurclubs in beker

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 09:11wo 18-11-2020 om 09:11

Laatste update: woensdag 18 november 2020 om 09:12wo 18-11-2020 om 09:12

De KNVB heeft het slechte nieuws voor veel amateurclubs bevestigd: de KNVB Beker gaat dit seizoen verder zonder de amateurs. De 26 amateurclubs die nog in het toernooi zaten worden financieel gecompenseerd en mogen volgend seizoen wederom deelnemen.

In een statement laat de KNVB weten de beslissing te betreuren, maar de voetbalbond zag geen andere oplossing. "Dit is absoluut een heel grote teleurstelling", geeft Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, aan in een eerste reactie. "Het is juist de charme van het bekertoernooi dat amateurclubs zich ten koste van profclubs als cupfighters kunnen ontpoppen."

Jan-Dirk van der Zee bevestigde het nieuws dinsdagavond al. Hij ziet het als een volgende klap voor het amateurvoetbal. "In de TOTO KNVB Beker kunnen de amateurverenigingen zich meten met betaaldvoetbalclubs. Buiten sportieve successen kan dat in moeilijke tijden ook een welkome financiële bijdrage opleveren."

De KNVB geeft aan dat de amateurclubs die nog in het toernooi zaten de wedstrijdvergoedingen van de wedstrijden in de eerste ronde toch uitbetaald krijgen, ook al worden deze wedstrijden niet gespeeld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws