Amateurclubs balen van KNVB-besluit: 'Hier heb je een zak geld en mond houden'

Amateurclubs balen van KNVB-besluit: 'Hier heb je een zak geld en mond houden'

18-11-2020 12:08
57

Johan Verweij, voorzitter van TEC uit Tiel, is kwaad dat de KNVB besloten heeft om amateurclubs uit het bekertoernooi te zetten. Volgens hem kiest de voetbalbond op die manier voor de makkelijkste weg.

TEC had op eigen terrein tegen FC Groningen gespeeld en mist nu 'het hoogtepunt van het seizoen'. "Had één keer een uitzondering gemaakt om wel te spelen en dan had je de amateurclubs gewoon naar de betaaldvoetbalorganisaties laten gaan", zegt Verweij tegen Omroep Gelderland. "Die zijn al ingericht op het spelen zonder publiek en testen van tevoren. Door alleen de profclubs te laten spelen kiezen ze weer voor de makkelijkste oplossing."

De KNVB heeft besloten om de amateurclubs volgend jaar weer mee te laten doen aan het toernooi en keert nu een financiële bonus van 10.000 euro uit. TEC loopt echter veel meer geld mis: er zou een kostenpost van ongeveer 50.000 euro zijn. "Er komt dus weer een compensatie, maar daar doen we het niet voor. Het is een beetje alsof de KNVB zegt: hier heb je een zak geld, mond houden en klaar is Kees. Daar doe je het niet voor."