Aangever Berghuis reageert op De Boer: 'Ik had liever gespeeld'

Aangever Berghuis reageert op De Boer: 'Ik had liever gespeeld'

19-11-2020 08:18
95

Steven Berghuis is blij dat hij zijn stempel heeft weten te drukken bij het Nederlands elftal. De 28-jarige aanvaller van Feyenoord was tegen Polen voor het tweede duel op rij belangrijk met een assist.

Berghuis bereidde woensdagavond de winnende treffer van Georginio Wijnaldum voor met een corner. Dat deed de rechtsbuiten als invaller, omdat bondscoach Frank de Boer voor 'frisse benen' koos. Calvin Stengs kreeg tegen Polen (1-2) de voorkeur. "Ik had liever gespeeld", reageert Berghuis bij de NOS. "Ik voel mij fit, ik voel me fris. Maar het is Oranje, er zijn veel keuzes. Er zijn veel goede spelers met veel kwaliteiten."

"Het is niet vanzelfsprekend dat je speelt", vervolgt Berghuis, die ook weer niet te zwaar tilt aan zijn reserverol. "Zo dramatisch is het ook weer niet. Er komen wel steeds meer kansen de laatste zes interlands onder deze trainer. Bergwijn is natuurlijk ook geblesseerd. Maar ik denk dat wel duidelijk is wat ik kan brengen en wat mijn kwaliteiten zijn. Dat laat ik bij de club zien en hier nu onderhand ook steeds een beetje meer. Dat is wat je wil."