Dessers zorgt voor primeur in België en treedt in voetsporen van Mata en Dybala

Dessers zorgt voor primeur in België en treedt in voetsporen van Mata en Dybala

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 17:56vr 20-11-2020 om 17:56

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 17:58vr 20-11-2020 om 17:58

Cyriel Dessers gaat vanaf nu één procent van zijn salaris bij KRC Genk afstaan aan het goede doel. Hij is de eerste voetballer in België die meedoet met 'Common Goal', een liefdadigheidsinstelling binnen de voetbalwereld. 

Voormalig Spaans international Juan Mata (Manchester United) was drie jaar geleden de initiatiefnemer. Ondertussen hebben meer dan 170 voetballers, waaronder Paulo Dybala, zich bij het project aangesloten. "Ik ben altijd van mening geweest dat voetballers ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Het is de grootste sport ter wereld en als voetballer heb je een groot publiek dat je kunt aanspreken", vertelde Dessers aan Het Laatste Nieuws.

"Ik wil op die manier graag iets betekenen voor mensen die het moeilijker hebben. Maar drie jaar geleden, toen ik van dit project hoorde, zat ik nog niet in de positie waarin ik nu zit. Ik heb nu toch iets meer bekendheid verworven, dit leek mij het ideale moment om erin te stappen. Bij 'Common Goal' kun je kiezen om één procent van je salaris te doneren aan het globale project van 140 goede doelen of je kunt voor één specifiek goed doel kiezen en dat heb ik gedaan", besluit Dessers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws