Veltman baalt: ''Oh, die kan er geen reet van': daar kom ik nooit meer van af'

Veltman baalt: ''Oh, die kan er geen reet van': daar kom ik nooit meer van af'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 11:52ma 23-11-2020 om 11:52

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 11:54ma 23-11-2020 om 11:54

Joël Veltman vindt dat hij vaak te negatief wordt bejegend. De stopper van Brighton & Hove Albion, die de afgelopen transferperiode vertrok bij Ajax, vindt dat hij laten zien heeft wat hij in zijn mars heeft.

De verdediger uit IJmuiden merkt dat hij zich telkens weer moet bewijzen. "Ik kom niet meer van mijn naam af", zegt hij in Andy Niet te Vermeijde. "Ik sta in het wereldje beschreven als 'oh, die Veltman kan er geen reet van'. Maar de afgelopen twee jaar heb ik zeker laten zien dat ik uitstekend kan spelen."

In de Johan Cruijff Arena was de 28-jarige stopper niet de meest populaire Ajacied. Hij werd zo nu en dan uitgefloten door zijn eigen fans. "Natuurlijk heb je af en toe zoiets van: 'jongens, krijg toch even de piep'", legt Veltman uit. "Maar laat die mensen lekker lullen. Ik weet wat ik wel en niet kan. Dat heb ik de afgelopen jaren wel ontwikkeld."

Voor zijn gevoel haalde Veltman zijn revanche in het succesvolle Champions League-seizoen, waarin hij terugkwam van een blessure en in Turijn één van de beste spelers aan Amsterdamse zijde was. "Dat was wel mooi. Overal las je dat Veltman tegen Cristiano Ronaldo moest spelen en dat ze bang waren hoe dat zou gaan. Nou, uiteindelijk gingen we toch door."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws