AZ hoeft geen rekening te houden met absolute ster van Real Sociedad

AZ hoeft geen rekening te houden met absolute ster van Real Sociedad

24-11-2020 14:04
19

Real Sociedad moet het donderdag in het Europa League-duel met AZ zonder sterspeler David Silva stellen. De 34-jarige spelmaker kampt met een dijbeenblessure, zo maken de Basken dinsdag bekend.

Silva liep de kwetsuur afgelopen weekeinde op tijdens de 0-2 zege bij Cádiz in de Primera División. Real Sociedad laat in het midden hoelang de oud-speler van Manchester City buitenspel staat, maar Spaanse media verwachten dat hij de wedstrijden tegen AZ, Villarreal, Deportivo Alavés en HNK Rijeka moet missen.

Dat is een streep door de rekening voor de huidig koploper van La Liga. Silva is sinds zijn komst in de zomer een steunpilaar in het elftal van trainer Imanol Alguacil. De 125-voudig Spaans international speelde dit seizoen al negen competitieduels en drie wedstrijden in de Europa League. Ook tijdens de eerste ontmoeting met AZ kwam hij in actie. De Alkmaarders gingen in het Anoeta met 1-0 onderuit.

Naast Silva kan Real Sociedad in het AFAS Stadion ook niet beschikken over Jon Guridi. Ook de 25-jarige middenvelder, die doorgaans op de bank zit, heeft last van zijn dijbeen.