Dumfries begrijpt keuze van Schmidt: 'Je moet slim zijn in dat soort momenten'

Dumfries begrijpt keuze van Schmidt: 'Je moet slim zijn in dat soort momenten'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 06:58ma 30-11-2020 om 06:58

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries kreeg zondagavond rust van zijn trainer Roger Schmidt en begon tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta (1-0) op de bank. De rechtsback, die tien minuten voor tijd inviel, is blij met het resultaat, maar niet tevreden over het spel van zijn ploeg.

"Reden om te lachen natuurlijk, maar het is niet goed dat we het zo ver laten komen", stelt Dumfries na afloop tegenover de camera van FOX Sports. De aanvoerder zag vanaf de kant dat zijn ploeg de bovenliggende partij was, maar daar maar weinig mee deed.

"In de eindfase mogen we wel wat directer zijn, betere voorzetten en op doel schieten. Dat lieten we vandaag na", vertelt Dumfries, doelend op het feit dat PSV in de eerste helft niet één keer een poging tussen de palen van Sparta-keeper Maduka Okoye wist te produceren.

Dat zijn trainer Schmidt ervoor koos om hem en vele andere basisspelers rust te geven begrijpt de aanvoerder wel. "Vooraf weet je dat je zoveel wedstrijden gaat spelen, maar op een gegeven moment ga je het ook wel voelen en moet je slim zijn in de momenten dat je rust kiest. De trainer vond dat vandaag zo’n goed moment was", aldus Dumfries.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws