Fortuna geeft Ultee nieuwe assistent: 'Op gigantisch hoog niveau, zeker bij Ajax'

Fortuna geeft Ultee nieuwe assistent: 'Op gigantisch hoog niveau, zeker bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 10:13do 03-12-2020 om 10:13

Sjors Ultee is de komende anderhalf jaar trainer van Fortuna Sittard, zo werd woensdag bekend. Op zijn verzoek is Rob Alflen als assistent toegevoegd aan de technische staf.

Ultee wilde graag samenwerken met Alflen. "Hier is zijn nummer, succes, zei ik. Ze zijn meteen naar Utrecht gereden om met Robbie te spreken. Ook daaruit spreekt vertrouwen. 's Avonds was het rond met Robbie, toen was het voor mij ook duidelijk", vertelt de Fortuna-trainer aan Voetbal International.

De twee werkten eerder samen bij FC Utrecht en Helmond Sport. "Het is voor mij zo belangrijk iemand in de staf te hebben die op hoog niveau heeft gevoetbald", legt Ultee uit. "Die invalshoek maakt mij sterker. En Robbie heeft, zeker in zijn tijd bij Ajax, op gigantisch hoog niveau gespeeld."

"Daarnaast is hij tactisch één van de allerbesten die ik ken. Hij kan wedstrijden lezen en op detailniveau heel veel toevoegen. En als mens is hij fantastisch. Voor mij was het een gemakkelijke keuze. Robbie is op zijn sterkst als hij rustig kijkt en analyseert."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws