'Jongere versie van Blind' bij PSV: 'Beide spelers lezen het spel heel goed'

'Jongere versie van Blind' bij PSV: 'Beide spelers lezen het spel heel goed'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 11:05do 03-12-2020 om 11:05

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 11:52do 03-12-2020 om 11:52

Roger Schmidt begrijpt de vergelijkingen tussen Olivier Boscagli en Daley Blind wel. De twee verdedigers kunnen het spel 'heel goed lezen', aldus de PSV-trainer.

Boscagli is sinds de entree van Schmidt onomstreden in Eindhoven. Bij PSV zien ze in hem een jongere versie van Blind, schrijft Voetbal International. 'De Fransman kan volgens Schmidt en de clubleiding uiteindelijk naar het niveau van zijn Ajax-collega toegroeien.'

"Blind heeft natuurlijk meer ervaring", reageert Schmidt tegenover VI. "Maar ik vind dat beide spelers het spel heel goed lezen. Ze staan altijd in de beste positie om te verdedigen en om hun invloed uit te oefenen. Dat is een kwestie van kwaliteit. Ze zijn altijd goed voorbereid op de opties die de opponent heeft."

"Als je dan ook verdedigende kwaliteiten hebt in de duels, kun je het op die plek heel goed doen", aldus Schmidt. "Olivier is bijvoorbeeld niet de langste, maar erg sterk in luchtduels. Hij is gewoon een heel goede voetballer en een sleutelspeler in onze verdediging."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws