Breaking news

LIVE: geschorste Schmidt geeft Fein een kans bij PSV en ziet Max terugkeren

'Het is niet de Teun Koopmeiners-show, maar AZ. AZ moet winnen en niet Teun'

'Het is niet de Teun Koopmeiners-show, maar AZ. AZ moet winnen en niet Teun'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 23:41do 03-12-2020 om 23:41

Theo Janssen adviseert Teun Koopmeiners om de penalty's bij AZ even niet meer te nemen. Tegen SSC Napoli in de Europa League miste de captain en dat is niet voor het eerst. 

Koopmeiners liet na om AZ op 2-1 te schieten tegen Napoli. Hij is geen zekerheidje meer, dat was hij hiervoor wel. "Het is een belangrijk moment. Je ziet aan z'n aanloop al dat hij een hoek gaat kiezen. Hij kiest van tevoren een hoek en daar gaat hij voor", zegt Janssen bij RTL7. "Dat heeft blijkbaar altijd gewerkt. Maar van de laatste zeven penalty's heeft hij er vier gemaakt en drie gemist. Dat gaat in het koppie zitten. Je ziet het ook aan z'n reactie, het zit nu in z'n hoofd."

"Nu moet even iemand anders naar voren worden geschoven", oppert Janssen. "Het is mooi dat hij zo'n lange reeks heeft gehad, maar als je drie van de zeven mist.. Dan kan ik me voorstellen dat iemand anders denkt: dat zijn mijn goals. Als ik in plaats van tien achttien goals maak omdat ik acht penalty's maak, ben ik niet vier miljoen waard, maar vijftien. Zo kun je als club denken: op een gegeven moment is het klaar."

"Dat is heel zuur voor Koopmeiners, want het zijn goals die je eigenlijk krijgt. Nu moet hij even een stap terugdoen en iemand anders ze laten nemen. Hij moet opnieuw de focus vinden en oefenen op de trap. Als hij van het weekend weer mist, wat gebeurt er dan met zo'n jongen? Als trainer moet je misschien ook zeggen: Teun, nu even niet."

Koopmeiners zelf is niet van plan om de bal af te geven, zo gaf hij al aan bij RTL. "Hij zei: ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Ík. Het is niet de Teun Koopmeiners-show, maar het is AZ. AZ moet winnen en niet Teun. Het gaat niet alleen om hem. Er zijn andere jongens die ook die verantwoordelijkheid willen nemen." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Janssen?

Ja
83%
Nee
17%
(630 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws