Makkelie reageert op 'schrikbewind': 'Heel eerlijk: logisch als je wordt gestraft'

Makkelie reageert op 'schrikbewind': 'Heel eerlijk: logisch als je wordt gestraft'

04-12-2020 11:58
38

Danny Makkelie tilt niet zwaar aan de vermeende angstcultuur die heerst in het Nederlandse scheidsrechterskorps. Afgerekend worden hoort er nu eenmaal bij, aldus de toparbiter.

Twee weken geleden stapten scheidsrechters die anoniem wilden blijven naar De Telegraaf. Hun boodschap: scheidsrechtersbaas Dick van Egmond voert een schrikbewind. "Die klachten gingen meer over dat de lijn niet duidelijk was volgens mij", reageert Makkelie tegenover Voetbal International.

"Maar afrekenen op fouten hoort er wel bij", voegt hij eraan toe. "Heel eerlijk: we werken in een topsportcultuur, logisch als je wordt gestraft. Maar niet op basis van één fout. Meer een serie fouten. Iedereen kan even niet in de flow zitten, dan is even vrij geven of in gesprek gaan niet vreemd."

Makkelie is naar eigen zeggen niet voor straffen. "Word je daar beter van? Verdiepen, helpen, daar gaat het om. Tenzij iemand moedwillig iets niet doet. Als je een goed VAR-advies negeert, is straffen terecht; als het een slecht advies is, moet je vooral sterk zijn en vasthouden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie