Evaluatie na ontslag van Slot bij AZ: 'Niet leuk, maar wel inherent aan ons vak'

Evaluatie na ontslag van Slot bij AZ: 'Niet leuk, maar wel inherent aan ons vak'

07-12-2020 08:31
62

De nieuwe interim-coach van AZ, Pascal Jansen, had altijd al de ambitie om eindverantwoordelijke te worden bij de club. De opvolger van de ontslagen Arne Slot is blij met de kans die hij krijgt van de directie van de Alkmaarders, maar gaat de uitdaging met een dubbel gevoel aan.

"Omdat Arne en ik, en de complete staf met de spelers, heel nauw samenwerkten", legt Jansen in een uitgebreid gesprek met Voetbal International uit. "Als je dan zaterdag de mededeling krijgt dat het er voor Arne op zit, dan is het bizar om dat te ervaren. Erg ingrijpend ook, en vooral vervelend voor Arne."

AZ besloot Jansen aan te stellen als interim-trainer voor de rest van dit seizoen. "Het zal je niet verbazen dat ik van veel vrienden en bekenden in de voetballerij berichtjes heb gehad met succeswensen, maar ik was wel verbaasd dat er ook veel felicitaties tussen zaten."

"Dat moest direct worden genuanceerd, omdat je niet op deze manier hoopt te bereiken dat je hoofdtrainer wordt. Zo de positie toebedeeld krijgen is niet leuk, maar wel inherent aan ons vak."

Jansen heeft er geen seconde aan gedacht om zelf ontslag te nemen. "Nee, ik heb er niet aan gedacht om net als Arne weg te gaan. Ik ben in dienst van AZ en onafhankelijk in mijn denken en doen."