Schokkende bekentenis van Willems: 'Ik smokkelde drugs toen ik negen jaar was'

Schokkende bekentenis van Willems: 'Ik smokkelde drugs toen ik negen jaar was'

07-12-2020 10:46
84

Jetro Willems heeft als kind drugs gesmokkeld. Dat zegt de linksback tegen Andy van der Meijde. Om ervoor te zorgen dat zijn familie in Nederland startkapitaal zou hebben, nam hij drugs mee vanuit Curaçao.

Toen Willems negen jaar oud was stapten hij en zijn familie op het vliegtuig om zich definitief in Nederland te gaan vestigen. Om met een financiële buffer te beginnen moest hij drugs meesmokkelen. “In eerste instantie hebben mijn ouders geprobeerd om het mee te nemen”, zegt de nu 26-jarige back in het RTL-programma Andy Niet te Vermeijde. “Maar dat ging niet.”

En dus was Willems aan de beurt. “Toen heb ik mezelf opgeofferd”, vertelt hij. “Ik zei: doe maar bij mij. Ik was toch al een beetje die gekke. Als ik dat voor mijn familie moet doen, dan doe ik dat gewoon.”

Kinderen werden destijds nog niet gecontroleerd en dus wandelde Willems met de drugs op zijn benen geplakt het land in. “Dat was voor ons het licht, want alles ging lopen. Mijn ouders kregen bijvoorbeeld werk. Zelf wilde ik niets. Ja, nooit meer in die situatie terechtkomen. Ik zei tegen mijn ouders dat ze alles wat ze me wilden schenken aan mijn zus moesten geven. Ik wil alleen een bal. Uiteindelijk heeft die bal mijn leven gered.”