De Mos ziet buitencategorie bij Ajax: 'Bij De Ligt pakte Raiola dat ook prima aan'

De Mos ziet buitencategorie bij Ajax: 'Bij De Ligt pakte Raiola dat ook prima aan'

09-12-2020 08:28
34

Aad de Mos is lyrisch over de ontwikkeling van Ryan Gravenberch. De analist adviseert de achttienjarige middenvelder eerst nog de nodige vlieguren te maken bij Ajax, voordat hij de stap maakt naar een Europese topclub.

"Gravenberch is van de buitencategorie. Hij heeft alles", zegt De Mos bewonderend tegen Voetbal International. "Als je zijn spel tegen Liverpool ziet, dat is genieten. Hij heeft alles in zich van een moderne middenvelder. En hij werkt dan nog ook gericht aan de zwakke punten, hoor ik. Dat is mooi, waarbij hij ook met Erik ten Hag een goede trainer heeft. Die houdt die gasten scherp in de gaten, is concreet bezig die jonge spelers beter te maken."

Wedden

Meer odds

De Mos adviseert Gravenberch geduld te hebben met een volgende stap. "Gravenberch zit bij Mino Raiola, dus die is binnen bij Juventus of een andere Europese topclub. Alleen: laat hem voorlopig nou nog maar gewoon even bij Ajax blijven. Hij moet vlieguurtjes maken. Het is ook een simpele rekensom. Pak twee volledige seizoenen als basisspeler in Ajax mee, zorg dat je de uitblinker bent, win prijzen, speel minimaal twintig tot dertig Europese duels en kom bij Oranje. Dan ben je klaar voor een buitenlandse topclub."

"Hopelijk heeft Raiola dat ook zo voor ogen, maar dat denk ik wel. Bij Matthijs de Ligt heeft hij het ook prima aangepakt. En dan is er nog het EK van komende zomer. Daar moet Gravenberch sowieso bij zijn, al is het alleen al voor de ervaring die hij meepakt op zo'n toernooi", besluit de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV.