Balen van plek op PSV-bank: 'Teleurgesteld dat ik weinig gespeeld heb dit seizoen'

Balen van plek op PSV-bank: 'Teleurgesteld dat ik weinig gespeeld heb dit seizoen'

10-12-2020 07:00
10

Nick Viergever baalt van zijn situatie bij PSV. De verdediger krijgt tegen Omonia Nicosia de kans om zich te bewijzen van trainer Roger Schmidt en wil die kans met beide handen aangrijpen, zo geeft hij aan.

Viergever speelde bijna alles voor PSV, totdat een blessure en later een besmetting met het coronavirus roet in het eten gooiden. Schmidt loofde zijn verdediger op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. "Natuurlijk was het moeilijk voor Nick de laatste maanden, maar als hij speelde, deed hij het goed", vertelde de trainer.

Voor Viergever zit er maar één ding op: hard werken om zijn basisplaats terug te veroveren. "Voor mij persoonlijk is dit duel heel belangrijk", begint de verdediger in gesprek met het clubkanaal van PSV. "Ik ben teleurgesteld dat ik zo weinig gespeeld heb dit seizoen, maar ik bereid me altijd goed voor en ben klaar om te spelen."

Het is een teleurstelling dat hij dit seizoen op de bank plaats moet nemen, vertelt Viergever. "Of ik mezelf vaker in de basis had verwacht? Natuurlijk, maar er zijn ook redenen voor dat het iets anders gelopen is. De jongens hebben het goed opgepakt. Of je het nu met keuzes eens bent of niet: dat moet je accepteren, daar moet je boven staan en je moet zorgen dat de trainer voor jou kiest."