'Wijnaldum kan weer voor hereniging met Koeman bij Barcelona gaan'

'Wijnaldum kan weer voor hereniging met Koeman bij Barcelona gaan'

11-12-2020 09:38
42

In navolging van Memphis Depay wordt vrijdag ook Georginio Wijnaldum weer in verband gebracht met FC Barcelona. De middenvelder van Liverpool past in de profielschets van Ronald Koeman, meldt Mundo Deportivo.

Koeman is op zoek naar 'een middenvelder met benen', klinkt het. Wijnaldum is zo'n box-to-box-speler, die volgens de trainer een versterking zou zijn voor de tweede seizoenshelft. Net als Memphis bij Olympique Lyon beschikt Wijnaldum over een aflopend contract, dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet gaat verlengen.

Door de langdurige blessure van Sergi Roberto zou Koeman het liefst Wijnaldum in de winterse transferperiode al verwelkomen, maar de trainer ziet volgens Mundo Deportivo in dat het lastig wordt door de financiële positie van Barcelona.

Koeman en Wijnaldum werkten tussen 2018 en 2020 samen bij het Nederlands elftal. In dertien interlands onder de toenmalige bondscoach was de dertigjarige middenvelder goed voor tien doelpunten. Afgelopen zomer leek Wijnaldum al dicht bij een verhuizing naar Camp Nou.