Jol: 'In mijn hoofd om op termijn net als FC Utrecht een subtopper te worden'

Jol: 'In mijn hoofd om op termijn net als FC Utrecht een subtopper te worden'

12-12-2020 12:45
49

Martin Jol heeft bijzonder ambitieuze plannen met ADO Den Haag. De oud-trainer van Tottenham Hotspur en Ajax wil op termijn een club als FC Utrecht achterna, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Jol ging in 2019 aan de slag bij ADO als technisch adviseur. "Op dit moment moeten we uiteraard al blij zijn als ADO in de Eredivisie blijft. Dat is eigenlijk belachelijk, maar wel de realiteit", zegt hij. "Het is nog steeds een grote club, al zou je dat op dit moment niet zeggen. Ik heb in mijn hoofd dat we op termijn, net als FC Utrecht, structureel een subtopper kunnen worden."

Wedden

Meer odds

Om dat te bereiken pakt Jol de jeugdopleiding aan en ook het eerste elftal onderging een transformatie. ADO verwelkomde liefst achttien nieuwe spelers, maar dat werpt nog niet zijn vruchten af op het veld. "Iedereen roept maar dat het hier niet goed gaat. Maar dat weten wij ook wel. Het voetbal is nog niet zo heel goed, we zijn verjongd. Wij hebben de handschoen opgepakt om er weer wat moois van te maken. Ik heb in elk geval mijn verantwoordelijkheid genomen en ik kan er ook niet mee stoppen. Soms lig ik er wakker van, maar ik ga door. Deze club moet overeind komen en weer omhoog."

Trainer Aleksandar Rankovic werd al snel weggestuurd, omdat hij niet naar Jol zou hebben geluisterd. "Niemand hoeft naar mij te luisteren", countert de technisch adviseur. "Maar het kan slim zijn om het af en toe te doen."