Dramatisch basisdebuut voor Van Bommel (18): MVV laatste op doelsaldo

12-12-2020 23:16 Laatste update: 23:15
55

Het basisdebuut van Thomas van Bommel is uitgelopen op een sof. De achttienjarige zoon van Mark van Bommel mocht tegen FC Eindhoven voor het eerst in de basis beginnen bij MVV, maar werd bij rust gewisseld en zag De Sterrendragers met 4-0 onderuitgaan aan de Aalsterweg.

FC Eindhoven-MVV 4-0
Op dat moment had hij al geel gepakt en stond FC Eindhoven met 1-0 voor, dankzij een treffer van Iker Pozo. MVV-trainer Darije Kalezic probeerde het vervolgens met Koen Kostons in plaats van Van Bommel, maar het ging van kwaad tot erger voor de gasten uit Maastricht.

Lorenzo van Kleef miste nog een strafschop, maar de net ingevallen Pieter Bogaers gooide met zijn 2-0 de wedstrijd in het slot. Jort van der Sande kopte in de slotfase de 3-0 binnen en Hugo Botermans gooide de wedstrijd definitief in het slot. MVV neemt de laatste plek in de Keuken Kampioen Divisie op doelsaldo over van FC Den Bosch.

SC Cambuur-Jong AZ 2-0
In de eerste helft gebeurde er niet veel in Leeuwarden. Beide ploegen kregen kleine kansjes op de openingstreffer, maar zowel Cambuur als Jong AZ wist het doel niet te vinden voor de rust. Na rust schroefde de koploper van de Keuken Kampioen Divisie het tempo op en kwam het na een dik uur spelen op voorsprong. Robert Mühren benutte een strafschop. Dat deed Mühren diep in de blessuretijd nogmaals, nadat Jong AZ-linksback Fons Gemmel aan de noodrem trok. Gemmel kreeg rood, de bal ging op de stip en Mühren schoot opnieuw feilloos binnen.

Dat bleek uiteindelijk genoeg, waardoor de ploeg van De Jong weer alleen koploper is op het tweede niveau van Nederland. Almere City, dat vrijdagavond al met 3-2 van Telstar won, volgt op drie punten. Jong AZ blijft door de nederlaag steken op de zeventiende plaats.

FC Dordrecht-NEC 1-2
Eerder op de dag verloor Jan Zoutman zijn eerste wedstrijd als trainer van FC Dordrecht van NEC. De club uit Nijmegen had slechts zes minuten nodig om het duel te winnen. Het werd uiteindelijk 1-2.

Zoutman werd deze week aangesteld als hoofdtrainer van Dordrecht, dat twee maanden geleden brak met clubicoon Harry van den Ham. Hij moest vanaf de bank toezien hoe zijn nieuwe ploeg al na zes minuten met 0-2 achter stond. Jordy Bruijn scoorde al na twee minuten en ook Rangelo Janga trof het doel.

Gelukkig voor Dordrecht bleef de schade beperkt, al konden De Schapenkoppen er weinig tegenover stellen. Dichter dan een kopbal van Kevin Jansen op de paal kwam Dordrecht niet. Kevin Vermeulen redde de eer nog in de blessuretijd van de wedstrijd. Zijn aansluitingstreffer kwam echter te laat.

Dordrecht staat op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. NEC klimt naar plek vier.